Insamling

Den 15:e november 2011 startade vi en insamling genom UNICEF. Genom insamlingen vill vi nå ut till människor och informera om problemet med orent vatten.

Fler än 4000 barn dör varje dag på grund av smutsigt vatten.
84 procent av barnen i utvecklingsländerna har tillgång till rent vatten, vilket är en ökning med över 20 procent sedan 1990, men det kan bli ännu bättre.

Pengarna från vår insamling går till katastrofhjälp till Afrikas Horn där Etiopien är beläget. UNICEF tillhandahåller mediciner och vaccinerar barn för att förebygga sjukdomar. De arbetar också för att skydda barn mot våld, exploatering och utnyttjande i flyktinglägren. Dessutom reparerar de pumpar, gräver brunnar, desinfektera vattenkällor och kör in mer rent vatten med tankers. De ser också till att barnen får fortsatt skolgång genom att sätta upp tillfälliga skolor i flyktingläger, utbilda lärare och distribuera skolmaterial.

Läs mer om UNICEFs katastrofhjälp till Afrikas Horn här.

Stöd vår insamling för att fler barn ska få tillgång till rent vatten. Rent vatten är grunden till allt. Det ger både liv och möjlighet till en bättre framtid. Din hjälp behövs!

Ge ditt bidrag här

Hur används pengarna?

UNICEF Sverige är en av UNICEFs så kallade nationalkommittéer, vars främsta uppdrag är att samla in pengar till UNICEFs internationella arbete för barnen.

Under 2010 gick 85 procent av UNICEFs intäkter till arbetet för barn runt om i världen. Kostnaderna för insamling och administration uppgick till 15 procent. Vissa kostnader är nödvändiga för att kunna värva ännu fler givare och för att kunna följa upp och kontrollera att pengarna används på rätt sätt.

UNICEF Sverige har ett 90-konto, vilket innebär att organisationen står under granskning av Svensk Insamlingskontroll. Enligt Svensk Insamlingskontroll ska 75 procent av de totala intäkterna gå till verksamheten och organisationen måste ha en redovisning som granskas av en auktoriserad revisor.

UNICEF Sverige är också medlem i Frivilligorganisationernas insamlingsråd, FRII, som är en branschorganisation. FRII arbetar bland annat för att sätta stopp för oseriös insamlingsverksamhet.

Läs mer om hur pengarna används här.

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)